söndag 21 december 2008

Arsenal - Liverpool

Arsenal - Liverpool har slutat 1-1 de två sista mötena på bortaplan för liverpools del. Sa det till farsan förut idag att det lär bli 1-1 igen. Satte tyvärr inga pengar på det själv för det känns ju lite surt och heja på oavgjort...

Matchen böljade fram och tillbaka och lagen växlade kontringar tills arsenals ledningsmål kändes det som. Van Persie bröstade ner en långboll ifrån Nasrie, växlade rikting och Carragher hann riktigt inte med. Stänkte in den snyggt. Sen böljade det lite mer fram och tillbaka och Alonso slog en långboll som Keane dunkade upp i nättaket lika snyggt som det första. En mycket händelserik, tät och underhållande första halvlek.

Andra halvlek började mycket bra för Liverpool, ägde spelet ända tills Adebayor blev utvisad. Tacklade Arbeloa med både ben och armbåge, han fick sitt andra gula kort. Det första kortet han fick i första halvlek var tufft så det var synd att han blev utvisad. För matchen blev mycket sämre efter det. Som alla vet har Liverpool mycket svårt att spela och skapa mycket mot lag som lägger sig på försvar eller har en utvisad. Samma visa. Enda heta chansen hade Daniel Agger med ett långskott som nästan strök ribbkrysset. Kändes annars som Arsenal hade de bästa chanserna efter utvisningen. Van Persie oroade ständigt. Han var helt klart matchens lirare.

Summa summarum så är man nöjd men en poäng när man tänker Arsenal borta från början, men en utvisning ska man kunna utnyttja mot Arsenal som är mycket bättre offensivt än defensivt. Positivt annars tycker jag att Insua gjorde en bra match som vänsterback. Kuyt jobbar mycket men jag tycker inte han bidrar allt för mycket som högerytter, för dåliga passningar och mottagningar. Återstår att se om Chelsea kommer att gå förbi oss nu.